Imorgon 5 maj tar Stockholm under Stjärnorna, en takpark i kvarteret Urban Escape, emot sina första besökare. Som granne med slottet och med milsvid utsikt över stadens takåsar och vattendrag erbjuds stockholmarna en helt ny stadsupplevelse på 1200 kvadratmeter. På Stockholm under Stjärnorna kan besökarna ta del av stadens bästa utsikt i hjärtat av city och samtidigt njuta av mat-, smak- och kulturupplevelser.

- Visionen för Urban Escape har varit att öppna upp ett tidigare livlöst kvarter och skapa en plats där människor vill vara. Vi har börjat se den förändringen och med Stockholm under Stjärnorna tar vi ytterligare ett steg på vår resa i att förändra den här delen av city. Hela vägen från gatuplan upp till taken, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter. 

Stockholm under Stjärnorna nås via Brunkebergstorg 2-4 via en bro från restaurang Tak. Totalt utgör Tak och Stockholm under Stjärnorna 2 500 kvadratmeter taklandskap med 360-graders utsikt över hela staden.

- Vi är väldigt glada över att äntligen få öppna upp Stockholm under Stjärnorna för allmänheten. Besökarna kommer att älska känslan av att blicka ut över hela staden från en enda plats. Med Stockholm under Stjärnorna fortsätter vi arbetet med att tillgängliggöra den här delen av city för fler. Stockholm är inte längre en stad där gatuplan är allt, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

Stockholm under Stjärnorna kommer vara en inbjudande plats i Stockholm med spännande mat- och dryck, evenemang och aktiviteter. Ambitionen är att skapa en folkpark med festivalstämning där det ska kännas självklart att vilja stanna kvar när solen gått ner. Stockholm under Stjärnorna erbjuder tre barer och en matsatsning som andas internationell streetfood.

- Stockholm under Stjärnorna är mer än en takbar. I arbetet med projektet har vi hämtat mycket inspiration från stadens redan etablerade parkliv. Den stora skillnaden är att vi flyttat det 50 meter upp till ett tak mitt i Stockholm city. Takparken kommer fyllas med streetfood, fotbolls-VM, yoga, utomhusbio och musik. Vi vill uppnå en festivalkänsla med mycket liv och rörelse, säger Henrik Jakobsen Director of Food & Beverage på At Six och även ansvarig på Stockholm under Stjärnorna.