Fjolårets Vårsalong var historisk och nyskapande när Liljevalchs flyttade anrika Vårsalongen till Urban Escape-kvarteret. 

– Det har varit spännande att bygga vidare på framgången från 2016. Årets första månader har brusat av liv och konst på Malmskillnadsgatan 32, på ett sätt som känns alltmer naturligt. I år har vi breddat för ett vidare åldersspann, då vi även anordnat "Vårsalongen – Unga tecknar" som en kompletterande utställning i Gallerian. Det är viktigt att ge den unga konsten ett rum att flöda fritt i, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs. 

Vårsalongens två år i Urban Escape beräknas ha besökts av cirka 166 000 personer. Det höga antalet besökare visar konstens genomslagskraft även i en mindre traditionell miljö. Satsningen ”Vårsalongen - Unga tecknar” lockade ungdomar att hitta nya konstuttryck och tusentals besökare i Gallerian fick ta del av de 43 blyertsverken.

– Tillsammans med Liljevalchs har vi lyckats skapa en ny form av stadsmiljö. Arbete, handel och kultur knyts samman och är ömsesidigt berikande. Urban Escape-kvarteret visar hur konsten får ta plats i det nya stadsrum som vi just nu skapar mitt i city, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Vårsalongen 2017 har ställt ut konsten i en ruff miljö, vilket skapat samma kontrasterande verkan som utställningen kännetecknas av i sin helhet. Mötet mellan människor, men också mellan människan och konsten, har alstrat en ny dimension till innerstadens puls.