Klimatneutrala innerväggar sänker klimatavtrycket vid lokalanpassning

Idag är hållbara kontor och att sänka klimatavtrycket en självklarhet för både oss och andra organisationer. Tillsammans med våra hyresgäster jobbar vi för att sänka avtrycket, bland annat genom hållbara lokalanpassningar då de står för vårt största klimatavtryck. Genom innovativa innerväggar som är klimatneutrala tar vi hållbara lokalanpassningar till en ny nivå.

Vi vet hur viktigt ett bra kontor är för att rekrytera och behålla talanger. Det geografiska läget är en viktig faktor men även hur kontoret är utformat. Att det är anpassat efter företagets verksamhet och att det är trivsamt att vara i. Då får medarbetarna bra förutsättningar för att utföra sitt jobb och må bra. Vi drivs av att skapa platser där människor vill vara och tillsammans med våra hyresgäster skapar vi fantastiska arbetsplatser.

 

Lokalanpassningar, oftast ta ner och sätta upp nya innerväggar, är en stor del i att göra en planlösning som passar hyresgästens behov och önskemål. En stor utmaning är att anpassa lokaler och samtidigt göra det på ett hållbart sätt som minimerar både vårt och hyresgästens klimatavtryck. Våra klimatneutrala innerväggar är ett av sätten som bidrar till hållbara kontor.

Tillsammans med våra hyresgäster skapar vi hållbara kontor med minimalt klimatavtryck

På AMF Fastigheter är lokalanpassningar vårt största avtryck men även hyresgästen får ett större avtryck när deras lokaler anpassas. Något vi jobbar ständigt med för att minska. Vi guidar och stöttar våra hyresgäster i deras hållbarhetsarbete genom att välja hållbara material, lägga upp en klimatkalkyl och ha koll på sin energiförbrukning och miljöpåverkan i vår Klimatportal. Hållbara materialval, återbruk och cirkulärt har vi länge jobbat med. Vi använder nära inpå helt fossilfri energi och för att lösa utmaningen med nya innerväggar har vi varit med och tagit fram klimatneutrala innerväggar byggda av återvunna mjölkkartonger, pappreglar och isolering av hampafiber.

 

Med klimatneutrala innerväggar har vi skapat en innovativ lösning på att kunna göra snygga och flexibla kontor till våra hyresgäster som minskar belastningen på vårt gemensamma klimatavtryck. I nära dialog med våra hyresgäster tar vi tillsammans fram lösningar för att möta högt ställda klimatmål och samtidigt utveckla de bästa arbetsplatserna.

Klimatneutrala innerväggar AMF Fastigheter
En innervägg i miniformat där isoleringen av hampafiber visas på vårt citykontor.

När börjar innerväggarna användas?

Innerväggarna är en ny innovation som vi tagit fram ihop med greentechbolagen Ekolution, Wood Tube och Recoma. De är nu klara och har både brand- och ljudtestats med goda resultat. Nu inväntar vi bara typgodkännandet för att sedan kunna använda väggarna fullt ut i våra framtida byggprojekt och lokalanpassningar. De nya hållbara och biobaserade innerväggarna kommer ha en mycket positiv inverkan på att minska det totala klimatavtrycket.

 

Läs mer om hur innerväggarna är klimatneutrala och hur vi samverkar för innovation här.

Hyresgäster från Right Sand Brands i Stockholmsverken

Söker ni ett kontor som kan locka till sig och behålla de bästa medarbetarna och talangerna? Hos oss hittar ni attraktiva lokaler med de bästa lägena i Stockholms innerstad, Marievik - Liljeholmen och Sundbyberg. Toppmodernt, hållbart och tryggt på platser där era medarbetare vill vara. Både på och efter jobbet.