14 juni är det premiär för Stockholms första kajbad!
Lördagen den 14 juni öppnar äntligen Stockholms första kajbad, Marieviksbadet. Välkommen att ta ett premiärdopp i någon av badets tre bassänger eller bara njuta av närheten till vattnet från bryggorna. De första besökarna bjuds på glass och kaffe från Plåtparken, mittemot badet.

Något av det bästa med Marievik är kajpromenaden och vyerna över Årstaviken. För att verkligen ta vara på kontakten med vattnet och skapa en trygg och trevlig plats för människor att mötas på har kajen blivit bredare, fått promenadstråk, vackra planteringar och sittplatser.
Om Marieviksbadet
Marieviksbadet ligger vid kajpromenaden i Marievik. Badet är cirka 75×50 meter stort och sträcker sig ut i Årstaviken med fyra bryggor och tre stora bassänger:
- En 25-metersbassäng för motionssim. Bassängen har väggar att vända mot på kortsidorna och handledare längs långsidorna om man behöver vila.
- En lekbassäng med hopptorn för mer fartfyllda aktiviteter.
- En grundare barnbassäng för de minsta. Barnbassängen har en botten, tillskillnad från de andra bassängerna, och har ett vattendjup på mellan 80 och 100 cm. Ena långsidan av bassängen har en nedsänkt gradäng där vuxna och barn kan sitta och plaska nära vattenytan.


Kajens utveckling
Sommaren 2024 fick boende och besökare i området en försmak på framtidens Marievik. Kajen fylldes med planteringar från Karshamra Gård, spel och möbler designade av Studio Era. Plåtparken försåg Marievik med ett härligt sorl och folk kunde mötas, äta, gå på marknad och bada bastu precis intill Årstaviken.
Under sommaren återvände också de populära skulpturerna ”En berättelse som något vi glömt” av Lena Lervik till Marievik, efter att ha restaurerats. Konstverket har blivit en del av Marieviks identitet och är uppskattade av både boende och besökare.


Smart återvinning av Marieviks kaj
Hållbara byggen är en central del för oss på AMF Fastigheter. Tillsammans med Miljökontoret på Stockholms stad har vi utarbetat en metod för hållbara rivningar. Under arbetet med kajen har vi kunnat återbruka betong från den gamla kajen och all armering har skickats på återvinning. Det innebär att en mindre mängd nytt material har använts.