Fältöversten

Östermalm, Stockholm

Besöksadress: Karlaplan 13
Fastighetsbeteckning: Fältöversten 7
Invigdes: 1973 (utökades och renoverades 2003)
Uthyrningsbar yta: 19 993 kvm
Antal butiker/restauranger: 60
Antal besökare: Ca 6,2 miljoner
Kundparkering: 70

Om handelsplatsen

Med bästa läge i hjärtat av trevliga Östermalm ligger Fältöversten, ett självklart alternativ för alla boende i närheten när de ska uträtta sina vardagsärenden. Här finns bland annat Sabis (utsedd till "Sveriges mest prisbelönta mataffär som vunnit priser för sitt fair trade sortiment (2013), delidiskar (2012, 2013, 2017) och årets butik (2012). I gallerian finns även många kläd- och skobutiker samt stadsdelens bredaste serviceutbud. Helt enkelt, allt du kan önska dig av ett stadsdelscentrum.

Omgivning

Fältöversten är beläget mitt emellan Karlaplan och Vallhallavägen alldeles intill några av Stockholms innerstads mest attraktiva kvarter. Här varvas pampiga sekelskifteshus med mysiga kvarterskrogar och små exklusiva butiker. Det är ingen överdrift att påstå att du har nära till allt, oavsett om du vill flanera i city, motionera på Djurgården eller njuta av Stockholms breda kulturutbud.

Kommunikationer

Till Fältöversten kan du ta dig med nästan alla tänkbara transportmedel; tunnelbana via direktentré från Karlaplans tunnelbanestation, blå busslinje 1 och 4, bil, till fots, ja till och med med båt i och med närheten till Värta- och Frihamnen, två av Stockholms mest trafikerade hamnar (4,5 miljoner passagerare per år).

Historik

Fältöversten byggdes 1973 och renoverades och byggdes om till nuvarande skick 2003.

Området där Fältöversten idag ligger behöll länge en lantlig prägel och användes som betesmark ända in på 1870-talet. I slutet av 1800-talet beslöt man att anlägga en vinkelboulevard, Karlavägen-Karlaplan-Narvavägen och norr om Karlaplan drogs Vallhallavägen fram. Detta blev startskottet för "urbaniseringen" av området kring Karlaplan och i början av 1900-talet började man sedan så smått uppföra bebyggelse i kvarteren.

Miljö

Energi, byggvaror och installationer i fastigheter har stor påverkan på miljön. Därför har vi på AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag, ett självklart ansvar att tänka långsiktigt när vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter. Det gör vi genom att arbeta för effektivare energianvändning, kloka materialval, förbättrad inomhusmiljö och miljöanpassad avfallshantering. Våra elinköp är alltid märkta Bra Miljöval och vi väljer klimatneutral fjärrvärme och fjärrkyla.

Fastighetsservice

AMF Fastigheter har egen driftpersonal och varje fastighet har sitt eget team. Våra fastighetstekniker finns regelbundet på plats och som hyresgäst kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med ditt fastighetsteam. Läs mer om vad som gäller för denna fastighet på hyresgästsidan.