Södermalm - för det kreativa kontoret

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm i Stockholm. Här blandas arkitekter, formgivare, kommunikationsbyråer och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Södermalm

Fakta om Södermalm

  • Tunnelbanestationer: 6 stationer på två olika linjer plus Södra station pendeltåg
  • Invånare: cirka 102 000
  • Shoppinggallerior: 4 stycken, Ringen, Bruno, Skrapan och Hornstull centrum
  • Gå runt: ett varv runt Södermalm består av 10 kilometer härlig strandpromenad
Hyresgäster från The Park i Stockholmsverken

Södermalm - En nytänkande och kreativ stadsdel

Södermalm anses ofta vara Stockholms mest trendiga och kreativa område. Som en av de mest levande stadsdelarna har Södermalm länge lockat många innovativa bolag inom media, digital utveckling, design, spelutveckling och arkitektur. Det är en inspirerande stadsdel med dynamiska kvarter. Stora företag som ligger i framkant blandas med framtidens företag – här bubblar det innanför väggarna och på de pulserande gatorna fyllda med människor.

 

Här finns kvarter där små och stora företag inom gaming och design breder ut sig och som samtidigt blandas upp med andra branscher och sektorer som offentliga sektorn, ideella organisationer och en hel del konstgallerier. Med en rad nytänkande och kreativa verksamheter finns all möjlighet att samverka med branschkollegor och utanför ens egen bransch för att hitta nya spännande samarbeten.

 

Läs artikeln: Södermalm optimala läget för spelutveckling med Star Stable.

Stort utbud av restauranger och nöjen

Södermalm är ett av Sveriges krogtätaste område med många livliga barer, populära och omtalade restauranger, soliga uteserveringar och klassiska fik som även fungerar utmärkt att ta med sig datorn till. Här är det även lätt att hitta god vegetarisk och vegansk mat. Medborgarplatsen har ett rikt utbud av restauranger med uteserveringar, barer och kultur. Nytorget kantras av sina många caféer och uteserveringar precis som Hornstull. På Söder hittar du även exklusiva restauranger som omtalade Punk Royal, La Perla och matkonceptet Teatern i Ringen.

 

Det är lätt att kombinera en afterwork med nöjen, utmana kollegorna i biljard, skratta tillsammans på standup, bemästra boule och spela spel i alla dess former på gameinriktade barer. För den som gillar teater och spelningar finns ett rikt kulturliv på Söder med Göta Lejon, Folkoperan och Orionteatern samt Södra Teatern.

Restaurang vid Stockholmsverken på Södermalm
Årstaängsviken på Södermalm

Parker och träning på Södermalm

På Södermalm är det lätt att hitta en plats för återhämtning. Här finns flera gröna parker att promenera i under lunchen eller ta en tur med hunden i. Vitabergsparken, Tantolunden och Årstaviken är några gröna oaser för rekreation och umgänge. Längst Årstaviken finns dessutom två populära utegym och för den som vill ta en långpromenad eller springtur är de 10 kilometrarna runt Söder med glittrande vatten som sällskap fantastiskt.

 

För den som vill aktivera sig mer finns flertalet gym och träningsställen med olika inriktningar, utomhus- och inomhusbad samt badmintonhall. Oavsett om du behöver en kort promenad, lång löptur, ett hårt gympass eller bara härligt häng i det gröna har Söder något för dig.

Kommunikationer och cykla på Södermalm

Södermalm erbjuder utmärkta kommunikationer för pendlare med två stora kommunikationsknytpunkter som för samman människor från olika delar av Stockholm. Till Slussen tar du dig med gröna och röda linjen och med bussar från Nacka och Värmdö. Vid pendeltågsstationen Södra station går citybanan som gör att du snabbt och smidigt och kan dig från Väster-, Söder- och Norrort in till Södermalm. På Södermalm hittar du även sex tunnelbanestationer.

 

Om du gillar att cykla till jobbet har du kommit till rätt stadsdel. Att tas sig till och från Södermalm på cykel är lätt med utvidgade cykelbanor och mysiga cykelstråk längst Årstavikens vatten. Stockholms stad planerar även inför förbättrade cykel- och gångbanor mellan Hornsgatan och Medborgarplatsen.

Cyklar på Götgatsbacken Södermalm
Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor

Våra kvarter på Södermalm

AMF Fastigheter skapar attraktiva platser där människor trivs och vill vara. På Södermalm erbjuder vi fyra toppmoderna kvarter med den rätta mixen av kontor, restauranger, caféer och upplevelser. Här sitter några av Sveriges mest innovativa och kreativa företag inom gaming, design och arkitektur.

Är du intresserad av att hyra på Södermalm? Hör av dig till oss nedan så berättar vi mer.

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

Jakob Svensson, Uthyrare Kontor Södermalm

073-073 93 64

Anna Hammarbäck-Lind

Anna Hammarbäck-Lind, Uthyrare Retail

070-615 40 77

Strandpromenad utanför kontor i Marievik Liljeholmen Strandpromenad utanför kontor i Marievik Liljeholmen

Marievik har ett underbart läge vid Liljeholmskajen med närhet till både vatten och stadens puls. Här kan du hyra moderna och flexibla kontorslokaler med en fantastisk sjöutsikt över Årstavikens glittrande vatten, utmärkta kommunikationer och bekvämt promenadavstånd till Södermalm.

Lediga lokaler på Södermalm

Visar 12 lediga lokaler