Jobba som hållbarhetschef

Skapa kontakt med oss

Just nu har vi inga lediga tjänster som hållbarhetschef - men skapa gärna kontakt med oss

Är du driven och engagerad med ett passionerat intresse för hållbarhetsfrågor? Gillar du även att engagera din omgivning i dessa frågor? Lockas du av att få ansvar för ett område som växer och hela tiden utvecklas? Då skulle denna roll kunna vara något för dig!

Vad en hållbarhetschef arbetar med på AMF Fastigheter

Som hållbarhetschef kommer ditt uppdrag handla om att utveckla och implementera en hållbarhetsstrategi som tydligt skall integreras i företagets verksamhet. För att uppnå initiativ och uppsatta mål inom området blir din roll tvärfunktionell och kommer innebära nära samarbete och samverkan med olika avdelningar. En hel del av ditt arbete kommer troligen att drivas i projektform, med dig som initiativtagare och ledare. Andra viktiga arbetsuppgifter kommer innebära ansvar för analys och rapportering av företagets hållbarhetsuppföljning gentemot ledning och andra intressenter.

 

Du kommer att bli vårt ansikte utåt avseende hållbarhetsfrågor vilket gör att du behöver känna dig trygg i att stå på scen med publik och att agera talesperson i dessa frågor. För att vi ska lyckas kommer det vara avgörande att du är proaktiv och håller dig uppdaterad avseende utveckling, trender och olika frågeställningar inom området, såväl i stort som branschspecifikt.

 

För att på ett naturligt sätt komma nära affären har vi valt att placera rollen som hållbarhetschef inom avdelningen projektutveckling. Du kommer att ha ett funktionsansvar och ingå i ett kompetent team som förutom dig består av en klimatstrateg, två projektchefer, en chef projektledare bygg samt fyra projektledare bygg.

 

Som hållbarhetschef rapporterar du till chefen för projektutveckling.

 

Personliga egenskaper och erfarenheter vi efterfrågar

Vi söker dig som har erfarenhet av att driva en hållbarhetsagenda nära sammankopplad med affären. Du har troligen arbetat med frågorna inom fastighetsbranschen i en roll som hållbarhetschef eller i en verksamhets- och affärsnära roll med inslag av hållbarhetsfrågor. Det är också intressant med erfarenhet av arbete som konsult inom hållbarhet med ett fokus på vår bransch.

 

Eftersom det händer mycket hos oss och tempot stundtals kan vara högt, är det värdefullt att du är van att ha många olika arbetsuppgifter parallellt och känner dig trygg i att prioritera. Vi tror också att du har en genuin nyfikenhet för kundens behov och en mycket god insikt i hur din roll kan bidra till vår affär.

 

Arbetsuppgifterna kan variera och alla i teamet hjälps åt, därför underlättar det att du är prestigelös. Mot bakgrund av detta är du en utpräglad lagspelare som tycker om att samarbeta och liksom vi tänker att vi är bättre tillsammans. Miljön hos oss präglas av energi, nytänkande och viljan att driva saker framåt. Eftersom du kommer att ha många olika kontaktytor är dina förmågor att vara lyhörd, kunna förstå olika perspektiv och behov samt att kommunicera viktiga.

 

Du har:

  • Relevant utbildning inom hållbarhet, miljövetenskap, företagsekonomi eller motsvarande
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor inom näringslivet, företrädesvis inom fastighetsbranschen
  • Stor förståelse för de affärsmässiga aspekterna av hållbarhet
  • Utmärkta kommunikationsfärdigheter med förmåga att engagera, övertyga och påverka olika intressenter
  • Erfarenhet att leda och genomföra hållbarhetsinitiativ
  • En genuin nyfikenhet och ett intresse kring hållbarhetstrender och standarder
Kollegor Regeringsgatan AMF Fastigheter

Många som jobbar hos oss på AMF Fastigheter har lång erfarenhet från fastighetsbranschen, men många kommer också från helt andra branscher. Vi tror på att mångfald och olika erfarenheter ger oss nya insikter kring vår verksamhet, våra kunder och oss själva. Hos oss får du chansen att arbeta med spännande fastigheter och stadsutvecklingsprojekt som påverkar alla oss som bor, jobbar och lever i Stockholm.

Mood District på sommaren i Stockholm City

AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 36 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Vårt övergripande uppdrag är att bidra till en stabil avkastning till pensionsbolaget AMF:s cirka 4 miljoner sparare. Vi drivs av att skapa hållbara och dynamiska stadsrum som får människor att inspireras, växa och må riktigt bra.