Nya bostäder och hyresrätter i Marievik

För att Marievik ska bli en mer levande och trygg plats under dygnets alla timmar är det inte bara våra fastigheter med moderna kontor som kommer utvecklas här, platsen kommer även att fyllas med både bostadsrätter och hyresrätter. Tillsammans med bostadsbolagen JM och Klövern skapar vi ett hållbart kvarter med människan i fokus.

Marievik, visionsbild JM

Tillsammans med fastighetsbolagen JM och Klövern ser vi fram emot utvecklingen av Marievik som en hållbar och levande stadsdel med en bra mix av kontor och bostäder.

JM bygger bostadsrätter med öppna bottenvåningar

Närmast Liljeholmsbron planerar bostadsbolaget JM för fyra nya bostadskvarter och cirka 660 nya bostadsrätter som ska utgöra den delen av Marievik som kallas Marieviks udde. På gatuplanen ska butiker, restauranger och förskolor ta plats. Bostadshusen bildar en naturlig fortsättning av innerstaden på andra sidan Liljeholmsbron.

 

Till kvartersstrukturen har inspiration hämtats från innerstaden och även färgpaletten på husen kommer från Stockholms innerstad med milda och ljusa jordfärger. Med grönskande takgårdar ovanpå bostadskvarteren har varje hus unikt utformats och får en egen identitet som skapar en genomtänkt variation runt kvarteret. Husen är mellan sju till åtta våningar mot vattenlinjen och framhäv av några högre byggnader om 20 – 32 våningar som en förlängning av Liljeholmens skyline.

 

Den 2 maj startade JM sitt planerade arbete på Marieviks Udde som beräknas pågå till och med april 2024.

 

Bostäder i Marievik med bostadsbolaget JM
Visionsbild JM
Hyresrätter i Marievik av Klövern
Visionsbild Klövern

Klövern planerera för ett dynamiskt kvarter med hyresrätter

I Marievik planerar bostadsbolaget Klövern för 450 nya hyresrätter som är ytsmarta och hållbara. Kvarteret med flerbostadshus blir ett dynamiskt kvarter där bottenvåningarna är öppna och fylls med butiker, restauranger, service och en förskola. Men framförallt fylls gatuplanen med människor. Alla hus kommer få en egen unik identitet som ger kvarteret en genomtänkt variation. Under husen förbereds det även för ett garage.