Handel för en modern storstad

AMF Fastigheter äger några av Stockholms mest populära handelsplatser med starka koncept, matupplevelser och pop up. Genom att öppna upp bottenvåningarna i våra fastigheter skapar vi levande kvarter, där du inom handel och restaurang också har ett stort antal valmöjligheter att etablera dig.

Mood

Tillsammans skapar vi en levande stad

På AMF Fastigheter är vi lika måna om vad som finns i husen som vad som sker mellan dem. Genom att utveckla både handelsplatser och arbetsplatser, men även hotell, restauranger och service, bidrar vi till stadens attraktionskraft och människors välmående.

 

Tillsammans med retailers, krögare, hyresgäster, staden och andra samarbetspartners skapar vi hållbara stadsrum som skapar identitet och inspiration.

 

Vi har: 294 butiker, restauranger och caféer, cirka 84 300 kvadratmeter yta för handelsplatserna och omkring 35 miljoner besökare per år av våra handelsplatser.Mer än butiker

Gallerian

Stockholm City

Mitt i city ligger Gallerian, som sedan starten 1976 har utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och mötesplats. Gallerian är ett nav i Stockholm med internationella och nationella marknadsledande varumärken inom shopping, mat, wellness och umgänge. Det är en levande galleria med puls och stora flaggskeppsbutiker, många restauranger och caféer. Här hittar du även vårdcentral, indoor golf och klättercentrum.

 

Ett stenkast från Gallerian ligger Mood som snabbt blivit en unik och självklar mötesplats för de som bor, arbetar och besöker centrala Stockholm. Det är en handelsplats som lever från tidig morgon till sen kväll med noga utvalda butiker och populära restauranger. Här är det inte bara shopping och matupplevelser som lockar besökare utan även den unika atmosfären och miljön, med inspiration från Europas storstäder. Mood ligger i hjärtat av Mood-kvarteret som är ett av Sveriges mest attraktiva kontors- och handelslägen.

Stadsdelscentrum

Våra tre stadsdelscentrum Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian berikar och gör vardagen enklare för boende och besökare på Östermalm, Södermalm och Kungsholmen. Många besökare kommer till handelsplatserna flera gånger i veckan, och det är inte enbart för att handla och göra vardagsbestyr utan också för att mötas. Här träffas grannar för att ta en fika, äta en bit mat ihop och umgås. Runt om Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian finns många Stockholmares arbetsplatser och skolor. Nära både Fältöversten och Ringen arrangeras ofta event vilket drar människor till området.

Affären Kaffehandel i Ringen centrum på Södermalm
Ringen
Blommor utanför Västermalmsgallerian på Kungsholmen
Västermalmsgallerian
Lunchrestaurang i Gallerian i Stockholm City
Lunch på Regeringsgatan 21 i Gallerian.

Ett starkt matutbud skapar självklara mötesplatser

Alla våra handelsplatser har ett starkt och varierat matutbud, vilket hjälper till att skapa mötesplatser där människor vill vara. Det breda utbudet av restauranger och caféer gör att vi kan möta alla smaker och preferenser, från frukost till sent in på småtimmarna. Hos oss finns allt från lunchrestauranger till lokala bistros och exklusiva matupplevelser i en trevlig och avslappnad miljö.

Väck uppmärksamhet med Pop Up

Genom pop up gör vi det möjligt för starka varumärken att testa sitt koncept fysiskt. Vi erbjuder såväl e-handlare och som startups flexibla utrymmen för att prova på nya platser, målgrupper och att etablera sitt varumärke i attraktiva sammanhang.

Ninas Nuggets Mood
Ninas Nuggets Pop up i Mood

Pop Up Activation

Med Pop up activation, en hybrid mellan reklamyta och pop up-butik, kan varumärken marknadsföra och interagera med kunderna på centrala platser i Stockholm på ett kreativt och nytänkande sätt.

Läs mer om Pop Up här!

Google Pixel Pop Up Activation i Gallerian
Elgiganten och Google Pixel Pop Up Activation i Gallerian

Vill du veta mer om vårt pop up-erbjudande?

Vill du veta mer om Pop up och Pop up-activation är du välkommen att kontakta vår uthyrare Sara. Tillsammans kan vi hitta kreativa lösningar för ert varumärke.

Sara Wernersson uthyrare AMF Fastigheter

Sara Wernersson

Uthyrare Pop Up och Specialty Leasing

076-146 10 79 Kontakta uthyrare
Restaurang vid Stockholmsverken på Södermalm
Stockholmsverken

Bottenvåningarna sätter kvarterets identitet

För att på allvar lyckas förändra stadens områden och lyfta kvarter från B-läge till A-läge köper vi fastigheter i kluster och genom att väcka liv i bottenvåningarna ger vi människor flera anledningar att besöka området fler tider på dygnet. Med butiker, restauranger och caféer i fastigheterna skapar vi dynamiska platser där ett samspel sker mellan företagen som hyr kontor i fastigheterna och mellan bottenvåningarna, där båda fyller kvarteren med människor.

 

I Fatburen och Stockholmsverken där många designers och spelutvecklare sitter har bland andra restaurangerna La Perla och Bun Bun etablerat sig i bottenvåningarna. I pulserande citykvarteret MOOD District hittar du bland andra Olli Ristorante och ett flertal butiker. Urban Escape är nu ett område som fylls med människor från morgon till sen kväll med bottenvåningar som stor attraktionskraft.

Kontakta oss gärna för att få veta mer kring dina möjligheter att etablera dig i våra handelsplatser och kvarter.

Markus Tungården AMF Fastigheter

Markus Tungården, Uthyrare Mood

073-801 08 44

Sara Wernersson uthyrare AMF Fastigheter

Sara wernersson, Uthyrare Pop Up och korta kontrakt

076-146 10 79

Kenneth Jävervall AMF Fastigheter

Kenneth Jävervall, Uthyrare Gallerian

070-540 98 55

Uthyrare Yasemin Fallai AMF Fastigheter

Yasemin Fallai, Uthyrare Mood

076-115 51 76

Helena Sahlborn AMF Fastigheter

Helena Sahlborn, Uthyrare Västermalmsgallerian och Fältöversten

072-231 92 87

Alice Leffler uthyrare AMF Fastigheter

Alice Leffler - föräldraledig, Uthyrare Pop Up och korta kontrakt

Anna Hammarbäck-Lind

Anna Hammarbäck Lind, Uthyrare Ringen och Södermalm

070-615 40 77

Människobyn podcast av AMF Fastigheter Människobyn podcast av AMF Fastigheter

Det är bottenvåningarnas innehåll som definierar staden, men vad behöver en stad för att bli attraktiv? Och är restaurangerna Stockholmarnas nya vardagsrum? Om det och mer pratar vi om i vår samtalsserie och podd där vi får nya insikter om vad som är viktigt för utvecklingen av Stockholm.