Game Town – Stockholms första coworking space för spelutvecklare

Södermalm är en central punkt för spelutvecklare i Sverige. Som Stockholms första coworking space för spelutvecklare ser Game Town våra lokaler i Fatburen som det självklara valet för sin verksamhet. Med det centrala läget vid Medborgarplatsen är Game Town omgivet av hundratals andra spelutvecklare.

Fatburen

Coworking har blivit en allt vanligare arbetsmodell de senaste åren. Förutom att coworking-ytor erbjuder en plats att jobba på öppnar det även upp för nätverkande och samarbete med andra. Det nystartade coworking-konceptet Game Town i Fatburen riktar sig specifikt mot spelutvecklare och mindre spelstudios som letar efter en kreativ och centralt belägen arbetsplats i närheten av andra bolag i samma bransch.

 

– Vår målsättning är att göra Game Town till en kreativ, innovativ och social plats för spelbranschen i Stockholmsregionen, säger grundaren Christian Lövstedt.

Närheten till andra bolag viktigt i branschen

Spelutvecklingsbranschen kännetecknas av en stark samhörighet och drivs av människor med ett brinnande intresse för spelutveckling. Det skapar en kultur som bygger på samarbete, där utvecklare är villiga att hjälpa varandra. Christian Lövstedt och hans kollegor, som även driver spelutvecklingsbolaget Midjiwan, såg behovet av ett coworking space specifikt för företag och frilansare i branschen.

 

– Spelbranschen har överlag en väldigt delande kultur och konkurrerar inte lika tydligt med varandra som andra branscher. Vi vill gärna sitta med andra i spelutvecklare för att utbyta tjänster och kompetens med varandra. Med Game Town kan vi erbjuda något som många har efterfrågat. Vi känner att vi fyller ett vakuum med något som inte funnits i Stockholm tidigare, säger Christian Lövstedt.

Klimatsmarta val till kontoret

Den svenska dataspelsbranschen växer i snabb takt och står för mer än fyra procent av Sveriges export. Området runt Södra station samlar flest spelutvecklare i världen. I våra lokaler i Fatburen blir Game Town granne med flera av de mest framstående bolagen.

 

– De här kvarteren har varit hem åt många av Sveriges spelutvecklare i decennier. På 90-talet var det Stalands Möbler-huset och upp mot det som numera kallas SoFo. På senare tid har fokus skiftat lite mer mot Medborgarplatsen, Södermalmsallén och bort mot Münchenbryggeriet. Game Town ligger mitt i detta nav, inom en kilometers radie finns minst 3 000 spelutvecklare. Kanske världens spelutvecklartätaste plats. Här skapas spel för miljarder spelare världen över. Kanske är det något i jordens magnetfält som gör att det blir extra bra spel här? säger Per Strömbäck, talesperson för branschorganisationen Dataspelsbranschen, som också flyttar in i Fatburen inom kort.

 

Tillsammans med oss på AMF Fastigheter har Game Town fått möjligheten att anpassa lokalerna för att både skapa en funktionell arbetsplats och bli ett centralt nav där branschkollegor kan mötas på föreläsningar och afterwork.

 

– Vi har lyckats skapa en blandning mellan professionell arbetsmiljö med en hemtrevlig atmosfär i loungedelen. AMF Fastigheter har varit väldigt tillmötesgående och flexibla under hela processen, säger Christian Lövstedt på Game Town.

Felix Ekenstam och Christian Lövstedt grundare Game Town
Felix Ekenstam och Christian Lövstedt, grundare Game Town.
Game Town kontor Fatburen
Game Town Coworking i Fatburen.

Fakta Game Town Coworking

Antal platser: 46 – Passar bolag från 1 till 8 personer
Detta ingår: Arbetsplats, konferensrum, kaffe och frukt, månatliga events, wifi och städning
Bindningstid: 3 månader

Star Stables kontor i Fatburen

Spelutvecklingsföretaget Star Stable har flyttat in i nya lokaler i Fatburen på Södermalm. Med återbruk och hållbar lokalanpassning högst upp på agendan har vi tillsammans kunnat skapa Star Stables drömkontor.