Inspirerande kontor mitt på Södermalm

Fatburen ligger i hjärtat av Södermalm, ett stenkast från Medborgarplatsen, Söderhallarna och Götgatan som är ett av Stockholms mest populära shopping- och nöjesstråk. Här kan du hyra toppmoderna och nyrenoverade kontor och lokaler med perfekta kommunikationer och hög teknisk standard.

Moderna kontor i kreativa Fatburen

Kvarteret Fatburen ligger vid Västgötagatan och Magnus Ladulåsgatan på Södermalm  i Stockholm och här bubblar det av kreativitet bakom väggarna. Fastigheten Fatburssjön 10, som har en yta på 46 000 kvadratmeter, är ritad av arkitekterna Eskil Sundahl och Eric Rockström i funktionalistisk stil 1933.

 

Fatburen har tre entréer och omfattar kontor, restauranger och konferens. I gatuplan finns såväl träningskedjan SATS som krogkonceptet Usine. Fastigheten har genomgått ett omfattande renoverings- och ombyggnadsarbete mellan 2012 – 2016 och är certifierad med Miljöbyggnad iDrift Silver.

Trapphus i Fatbusen på Södermalm
Uteservering på Medborgarplatsen nära Fatburen

Restauranger och shopping runt hörnet

Fatburen har ett perfekt läge mitt på Södermalm. I huset finns populära restauranger som itaienska La Perla med Emilio Ingrosso i spetsen, indiska Shanti och Usine Bistro 38, med influencer från Frankrike och Spanien, som även driver konferensanläggning.

 

Direkt utanför dörren hittar du all shopping och service du kan önska dig i form av butiker, restauranger, caféer och konstateljéer. På Medborgarplatsen finns många uteserveringar att ta en lunch eller afterwork på. Från Fatburen är det dessutom bara en kort promenad till Ringen – Skanstulls egen galleria med många butiker och matkonceptet Teatern.

Stort fokus på miljö och källsortering

I Fatburen tar vi stort ansvar för miljön och jobbar väldigt mycket med våra miljörum och sätter stor vikt vid att sortera rätt. Våra miljörum och avfallshantering underlättar för våra hyresgäster att göra miljömedvetna val och hyresgästernas engagemang för källsortering och sophantering är en viktig del i vårt arbete med hållbarhet.

 

Är du intresserad av att hyra kontor i Fatburen? Hör av dig till Jakob.

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

073-073 93 64

Fatburen

Cykelrum

Möjlighet att ladda elcykel, pumpa däcken och skåp för överdragskläder finns.

Gratis cykelservice

Varje vår erbjuder vi alla våra hyresgäster i Fatburen gratis cykelservice

Parkering

150 parkeringsplatser i garage och många laddplatser för elbil

Stora lokaler och ljusgård

Möjlighet att nyttja ljusgården för större evenemang 

Utmärkta kommunikationer

Fatburen har utmärkta kommunikationer. Det centrala läget mitt på söder är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Medborgarplatsens tunnelbana når du på två minuters promenad. Tunnelbanan Mariatorget når du på sju minuters promenad och till Slussen går du på fem minuter. Tunnelbanan tar dig till T-centralen på sex minuter.​ Åker du pendeltåg går du snabbt till Södra Station där pendeltåget tar dig till Stockholm Central på tre minuter och till Odenplan på åtta minuter. ​

Nära gym, naturområden och rekreation

Från Fatburen är det enkelt att hitta ställen att träna. Du har du direkt närhet till flera gym och vill du inte lämna huset så ligger SATS gym i Fatburens entréplan. Badhusen Forsgrénska badet och Eriksdalsbadet når du på en kort promenad. Vill du träna utomhus är det också mycket nära till löparstråken längs Årstaviken och Tanto.

Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm. Här blandas arkitekter, formgivare och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Fikarum Magnus Ladulåsgatan Fikarum Magnus Ladulåsgatan

Vi vill bidra till att staden utvecklas på ett sätt som inte belastar klimatet och möjliggöra ett hållbart liv för alla som vistas i och runt våra hus. För att ge så bra förutsättningar som möjligt för att vi ska lyckas och för att våra hyresgäster ska kunna göra medvetna val hjälper vi till med hållbar lokalanpassning, klimatkalkyler och har en egen Klimatportal.

Lediga lokaler på Södermalm

Visar 12 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Fatburen? Vi finns här för dig.

Beata Jakobsson AMF Fastigheter

Beata Jakobsson, Fastighetschef

08-600 68 18

Natalie Schönning AMF Fastigheter

Natalie Schönning, Floor Manager

073-069 31 77

Lennart Söderström teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Lennart Söderström, Teknisk Förvaltare

08-600 68 79

Mark Wickholm fastighetstekniker AMF Fastigheter

Mark Wickholm, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00