Stockholms modernaste kontorskvarter

Urban Escape har Sveriges modernaste kontorslokaler med Stockholms absolut bästa cityläge. Kvarteret är ett av Stockholms mest centrala och har en stor internationell attraktionskraft. Här har AMF Fastigheter skapat ett kvarter där människor möts för att arbeta, vara kreativa, shoppa och umgås - långt inpå natten.

Urban Escape

Urban Escape – den internationella mötesplatsen mitt i Stockholm City

Urban Escape är ett pulserande citykvarter med bästa läge i Stockholm där kreativitet och innovativa och internationella företag möts.

 

Urban Escape är både ett kvarter och ett kluster av fem fastigheter som alla hänger samman med köpcentret Gallerian som ligger i hjärtat av kvarteret. Tillsammans har fastigheterna en kontorsyta som motsvarar 13 Hötorgsskrapor och där har vi skapat en plats för kreativitet, prestation och givande utbyten.

Brunkebergstorg utanför Gallerian
Brunkebergstorg i Urban Escape
Gallerian från Brunkebergstorg i Stockholm City

Ett återuppväckt Brunkebergstorg

Idag utgör kvarteren runt Urban Escape, MOOD och Sergels torg tillsammans en triangel av det nya stadsliv som vi varit med och utvecklat. Genom att helt omvandla kontorskvarteret runt Brunkebergstorg, som är det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms innerstad på decennier, har vi skapat en ännu mer levande mötesplats i landets mest urbana miljö. Vi har fyllt det med kontor, restauranger, hotell, shopping och – framför allt – människor.

 

Idag samlas stockholmare och turister här för att umgås, såväl på dagen som på kvällen och som hyresgäst blir ni en del av gemenskapen med några av världens mest innovativa företag.

 

 

Urban Escape

Utmärkta kommunikationer

Urban Escapes läge mitt i hjärtat av Stockholm City är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Kvarteret ligger en kort promenad från Centralstationen där du når tunnelbanans alla linjer, pendeltåg och bussar. På bara ett par minuters promenadavstånd finns även Kungsträdgårdens tunnelbanestation och de blå busslinjerna 1 och 2. På andra sidan Birger Jarlsgatan ligger Stureplan och Östermalmstorgs tunnelbanestation och från Norrmalmstorg går både spårvagn och flera busslinjer. Närheten till Klaratunneln gör dessutom Urban Escape mycket lättillgängligt för bilburna medarbetare och besökare. För dig som kommer med bil eller cykel finns service som cykelrum​ med omklädningsrum, garage, parkeringsplatser och elbilsladdning.

Matupplevelser från världens alla hörn

I Urban Escape finns mängder av caféer, barer och restauranger från världens alla hörn plus en enorm takterrass. Från tidig morgon till sen kväll hittar du all mat du kan tänkas vara sugen på. På bara några år har kvarterets prisbelönta restauranger, caféer och barer gjort Urban Escape till en av Stockholms mest spännande matdestinationer.

Brett utbud av restauranger och service

I Urban Escape finns inte bara Sveriges modernaste kontorslokaler, i vilka flera av världens mest innovativa och progressiva företag samlas. Här finns även shoppingdestinationen Gallerian med sina flaggskeppsbutiker och stora mat- och wellness utbud. På taket finns en enorm takterrass med hisnande utsikt över takåsarna.

 

Här hittar du prisbelönta restauranger och barer i toppklass som TAK och Blanche & Hierta. Här finns även Stockholm under Stjärnorna, IMA samt designhotellen Hobo och AtSix.

Entré till Hobo hotell på Brunkebergstorg
Stockholm under stjärnorna Urban Escape
Urban Escape flygfoto

Urban arbetsplats för 7000 människor

I kvarteret Urban Escape arbetar fler än 7000 människor i Sveriges mest moderna kontorslokaler, på några av världens mest innovativa företag på väg uppåt och på arbetsplatser som ligger i framkant. Här sitter bland andra EQT, Microsoft, Netlight, Kindred, Roschier och Facebook.

 

För stockholmare och besökare från hela världen är det en inspirerande mötesplats där idéer föds och kreativiteten flödar. De som arbetar här får tillgång till en gränslös miljö mellan hem och en klassisk arbetsplats. För alla är det en plats mitt i city där jobbpassion kombineras med shopping och nöje – dygnet runt.

Reception i Urban Escape

Fem fastigheter och utmärkt service

Urban Escape består av ett kluster av fem fastigheter: Trollhättan 29, Trollhättan 30, Trollhättan 31, Trollhättan 32 och Trollhättan 33 som alla hänger samman. Här finns ett enormt garage med 400 platser, återvinningscentral och godsmottagning. Alla får även tillgång till ett stort omklädningsrum med enskilda duschrum och ett stort cykelrum. Hyresgäster och besökare välkomnas även av en trevlig gemensam reception.

 

Fastigheterna liknar varandra och skiljer sig bara smått åt, därför pratar vi istället om Urban Escape som en helhet. Alla fastigheter är miljöcertifierade där fyra har certifiering Leed guld och en har Platinum.

Coworking i Urban Escape

På WeWork kan du som vill jobba i Urban Escape bli medlem och sätta dig var som helst eller hyra kontorsrum någonstans i deras 14 000 kvadratmeter stora coworking plats. I hotellet AtSix finns fina konferensrum att hyra. På systerhotellet Hobo är det också lätt att slinka in och jobba en eftermiddag.

Gym till hyresgäster i Urban Escape

Träningsstudio för Urban Escapes hyresgäster

I Urban Strength Studio kan alla våra hyresgäster i Urban Escape träna gratis och dessutom boka in skräddarsydda seminarier ledda av trängningsexperter från Eleiko.

 

Möjligheter till träning på eller i nära anslutning till arbetsplatsen är något som värderas högt idag och efterfrågas i allt högre grad. Det visar bland annat en undersökning som vi gjort på temat Framtidens kontor. Med en lättillgänglig träningsstudio underlättar vi för arbetsgivaren att främja god hälsa och välmående för medarbetarna. Studion ligger i Gallerian.

Är du intresserad av att hyra kontor i Urban Escape? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Uthyrare Kontor AMF Fastigheter

Mikael Wallgren, Uthyrare Kontor

070-812 12 13

Gallerian MOOD Stockholm

Mood-kvarteret ligger mitt i hjärtat av Stockholm city, omringat av de klassiska gatorna Norrlandsgatan, Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Mäster Samuelsgatan. Kvarteret är ett av Stockholms mest eftertraktade kontors- och handelslägen med ett stort utbud av populära restauranger, caféer och service. Bland grannarna finns många framgångsrika bolag inom bland annat bank och finans, juridik, coworking och tech.

Kvarteret MOOD

Lediga lokaler i Stockholm City

Visar 10 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Urban Escape? Vi finns här för dig.

Sham Mati Fastighetschef AMF Fastigheter

Sham Mati, Fastighetschef

073-412 76 59

Mikael Kallio Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Mikael Kallio, Teknisk Förvaltare

08-600 69 07

Johan Thornberg Fastighetstekniker AMF Fastigheter

Johan Thornberg, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00

Jenny Sivervik Marknadsområdeschef AMF Fastigheter

Jenny Sivervik, Marknadsområdeschef

070-421 04 97

Jörgen Nyberg, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00