Vad är Urban Escape?

I kvarteret Urban Escape finns Sveriges modernaste kontorslokaler i vilka flera av världens mest innovativa företag samlas. Här finns även Gallerian – en klassisk shopping- och mötesdestination som fått nytt liv, ett taklandskap med restauranger och barer som TAK och Stockholm under stjärnorna med utsikt över hela staden. Här finns även det populära coworkingkontoret WeWork och prisbelönta restauranger som TAK, Blanche och Hierta och IMA och sist men inte minst designhotellen Hobo och AtSix.

För cirka 7 000 människor är Urban Escape en arbetsplats, där idéer föds och kreativiteten flödar. För stockholmare och besökare från hela världen är det en plats att mötas. För alla är det en frizon mitt i city där jobbpassion kombineras med shopping och nöje – dygnet runt.


Från bortglömd stadsdel till ett levande kvarter

Vad fanns i kvarteret innan Urban Escape? Fem anonyma kontorshus. Fyra ödsliga gator. Ett sömnigt torg. En bedagad galleria. Detta i en del av city som borde sjuda av liv.

I dag är läget helt annorlunda. Genom att helt omvandla kvarteret – det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms innerstad på decennier – har AMF Fastigheter skapat en levande plats. Brunkebergstorg har blivit en välkomnande port in till staden. Gallerian har återigen blivit en modern shopping- och mötesdestination med ett utökat mat- och wellness utbud och fler flaggskeppsbutiker. Kontorsfastigheterna har samlat innovativa och progressiva företag. Gatorna fylls dygnet runt av människor från hela världen på väg till de prisbelönta restaurangerna och hotellen. Urban Escape är en plats där människor vill vara.