Vad är Urban Escape?

Det är Sveriges modernaste kontorslokaler, där flera av världens mest innovativa företag samlas. Det är Gallerian – en klassisk shoppingdestination som fått nytt liv. Det är taklandskapet Stockholm under stjärnorna med utsikt över hela staden. Det är det populära kontorshotellet WeWork. Det är prisbelönta restauranger och barer som Tak, At Six Dining Room och Hosoi. Och det är designhotellen Hobo och At Six.

För cirka 7 000 människor är Urban Escape en arbetsplats, där idéer föds och kreativiteten flödar. För stockholmare och besökare från hela världen, någonstans att mötas. För alla är det en frizon mitt i city där jobbpassion kombineras med shopping och nöje – dygnet runt.

 

Från bortglömd stadsdel till ett levande kvarter

Vad fanns i kvarteret innan Urban Escape? Fem anonyma kontorshus. Fyra ödsliga gator. Ett sömnigt torg. En bedagad galleria. I en del av city som borde sjuda av liv.

I dag är läget helt annorlunda. Genom att helt omvandla kvarteret – det största stadsutvecklingsprojektet i Stockholms innerstad på decennier – har AMF Fastigheter skapat en levande plats. Brunkebergstorg har blivit en välkomnande port in till staden. Gallerian har återigen blivit en modern shoppingdestination, med ett utökat matutbud och fler flaggskeppsbutiker. Kontorsfastigheterna har samlat innovativa och progressiva företag. Gatorna fylls dygnet runt av människor från hela världen på väg till de prisbelönta restaurangerna och hotellen. Urban Escape är en plats där människor vill vara.