Traineeprogrammet Chefs Camp öppnade i Stockholmsverken

Under sensommaren öppnade den nya krogen Skörden i AMF Fastigheters kvarter Stockholmsverken på Södermalm. Inom ramen för satsningen ryms ett traineeprogram för unga vuxna i utanförskap där målet är att utbilda framtidens kockar.

Traineeprogram för kockar i Stockholmsverken

Chefs Camp har som mål är öka antalet kockar i krogbranschen och samtidigt ge unga i utanförskap en snabb väg till ett yrke och en gemenskap. Chefs Camp startades av stjärnkrögaren Melker Andersson, tillsammans med entreprenörerna Alexander Throne-Holst och Casten von Otter, båda framgångsrika inom svenskt näringsliv.

Ingång till arbetsmarknaden en del av ett hållbart samhälle

Programmet erbjuder unga vuxna i utanförskap en ingång till arbetsmarknaden i allmänhet, och restaurang-branschen i synnerhet. I ett inkluderande sammanhang får deltagarna lära sig att tillaga mat från världens alla hörn. Allt under stöttning och handledning av bland annat huvudansvariga coacher, kockarna Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller.

 

Som långsiktig fastighetsaktör har vi på AMF Fastigheter ett ansvar att förvalta inte bara fysiska byggnader utan också de värden som formar vårt samhälle. Chefs Camp är ett utmärkt exempel på social inkludering, där unga i utanförskap får en väg till gemenskap och ett yrkesliv. Vi vet att sådana initiativ är avgörande eftersom de skapar framtidstro och är en nyckel till att inspirera fler att engagera sig i förändring och bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi är oerhört stolta över att satsningen öppnat i Stockholmsverken, säger Sarah Isaksson, hållbarhetschef på AMF Fastigheter.

Melker Andersson, Krögare Skörden

Kockbranschen skriker efter ung, hungrig arbetskraft. Samtidigt ser vi ett ökat problem med unga vuxna som inte känner sig som en del av samhället.

Melker Andersson
Krögare

Ge unga verktyg för att bli fullvärdiga kockar

Traineeprogrammet är sju månader och bedrivs på restaurang Skörden på Södermalm i Stockholm. Melker Andersson kommenterar Chefs Camp-satsningen:

 

Kockbranschen skriker efter ung, hungrig arbetskraft. Samtidigt ser vi ett ökat problem med unga vuxna som inte känner sig som en del av samhället. Vi vill göra vad vi kan för att erbjuda dem verktyg och erfarenhet för att bli fullvärdiga kockar, redo för arbetslivet. Vi har haft en fantastisk start med våra första trainees och ser fram emot att fortsätta laga mat tillsammans med fler blivande stjärnor framöver, säger Melker.