AMF Fastigheters traineeprogram

Urban Escape

Med våra unika traineeprogram för fastighetstekniker och teknisk förvaltare bygger vi viktig kompetens och får samtidigt fler att hitta till branschen och yrket. Vi har några av Sveriges modernaste och klimatsmartaste fastigheter med komplexa digitala system. Traineeprogrammen är en viktig kunskapsbrygga mellan utbildning och att arbeta med dagens fastigheter.

Varför traineeprogram för fastighetstekniker och teknisk förvaltare?

Vi såg att det fanns ett glapp mellan avslutad utbildning och möjlighet till anställning för nyexaminerade fastighetstekniker. De som kommer direkt från skolan har inte den kunskap som krävs för att vara självgående. Vi har stora komplexa byggnader och avancerade system då kraven på klimatsmarta byggnader är höga, och för det krävs specifik kompetens som enbart skola inte kan erbjuda. För att kunna ge en snabbare väg till anställning, bredda yrkesgruppen och få rätt kompetens för våra byggnader startade vi hösten 2021 ett helt nytt traineeprogram för fastighetstekniker, som är det första i sitt slag i Sverige.

 

Under hösten 2023 startade vi även upp ett traineeprogram för teknisk förvaltning, då vi även här såg ett glapp som vårt program kan fylla. Det här traineeprogrammet är också det första i sitt slag i Sverige.

 

Våra traineeprogram är en 12 månader lång utbildning till nyexaminerade fastighetstekniker och teknisk förvaltare som får månadslön och förmåner under hela perioden.

Fastighetstekniker med ritning till lokal
Helena Molinera, HR-chef AMF Fastigheter

Med våra traineeprogram hoppas vi att fler få upp ögonen för ett spännande och varierande yrke. Vi är öppna för olika bakgrunder och ser utanför de gängse ramarna i rekryteringen till programmen.

Helena Molinero
HR-chef på AMF Fastigheter

Vad våra traineeprogram erbjuder

  • En 12 månader lång traineeutbildning med månadslön och fina förmåner.
  • Kompetenta handledare under hela perioden.
  • Utbildningar i kombination med praktiskt arbete och praktisera i vår Servicehub.
  • Personliga möten med kunder och hyresgäster i fastigheterna.
  • Spännande projekt. Genom att jobba hos oss får du chansen att vara med om att skapa stadsrum där människor vill vara.
  • Härliga och kompetenta kollegor och en arbetsplats med unik kultur som får oss att må bra och ha kul på jobbet.
  • Schyssta kontor som präglas av att vi utgår från varje individs behov och kompetens. De flesta av oss träffas dagligen på kontoret. Inte bara för att det är en skön miljö och kaffet är gott, utan också för att vi tycker om att umgås med varandra.
  • Möjligheter att testa och lära nytt. Hos oss utvecklas du i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker.
  • Eventuellt en tillsvidareanställning som teknisk förvaltare eller fastighetstekniker hos oss.
Femte Hötorgshuset vid Hötorget i City
Medarbetare på AMF Fastigheter
Fastighetstekniker Elin Sawinski AMF Fastigheter

Vem kan söka våra traineeprogram?

Du som är nyexaminerad inom teknisk förvaltning eller fastighetsteknik och som har ett genuint intresse för fastigheter, teknik och energi är välkommen att söka våra traineeprogram.

 

Vi tror på att tillsammans blir vi starka och i båda rollerna krävs att kunna samarbeta och vara lyhörd. Både som teknisk förvaltare och fastighetstekniker träffar du ofta kunder och ska kunna ge ett trevligt bemötande som stärker relationen mellan fastighetsägare och kund/hyresgäst.

Vad är ett traineeprogram?

Ett traineeprogram är ett utbildningsprogram som fungerar som en brygga mellan avslutad utbildning och anställning – som traineeprogrammet ofta leder till på företaget som erbjuder programmet. Under traineeprogrammet får du som trainee månadslön. Genom programmen får du praktiska kunskaper och erfarenheter inom tjänsten du utbildats för, bygga nätverk och bredda kompetensen. Framförallt får du testa på att jobba och får grundläggande förståelse för hur företaget jobbar, vad tjänsten innebär på arbetsplatsen och kompetens som motsvarar kraven för anställning. Traineeprogram kan variera i hur breda eller konkreta de är samt hur långa programmen är. På AMF fastigheter är våra traineeprogram för fastighetstekniker och teknisk förvaltare konkreta och på 12 månader.

 

 

Maria Novara AMF Fastigheter

Vår trainee Maria Novara hade haft en lång karriär inom hotellbranschen när hon kom i kontakt med AMF Fastigheters traineeprogram och bestämde sig för att söka. Läs mer om vad Maria tycker om programmet och hur det har påverkat hennes karriär.

Har du frågor om programmen? Välkommen att kontakta Erik.

Erik Nylund teknisk chef på AMF Fastigheter

Erik Nylund, Teknisk chef

Loungeyta i lokal i Femte Hötorgshuset

Vi skapar attraktiva och hållbara kontor i de bästa och mest centrala lägena i Stockholm och Sundbyberg. Men det stannar inte där. Vi drivs av att utveckla dynamiska, trygga och inkluderande kvarter och stadsdelar som lyfter staden.

Visionsbild AM Fastigheters nya kontor med neurodesign

För oss är det viktigt att alltid se till våra hyresgästers och deras medarbetares behov, idag och i framtiden. Vi vill utmana bilden om hur framtidens arbetsplats kommer att se ut och kan redan nu ana åt vilket håll vi är på väg.