Stockholmsverken – Söders nya kreativa mötesplats

Kvarteret Stockholmsverken på Södermalm är en levande plats med restauranger och barer som tillsammans med innovativa och kreativa företag skapar en unik mötesplats som bara fortsätter att växa.

Lokal från Right Sand Brands i Stockholmsverken på Södermalm

Ett hem för designers och spelutvecklare

Stockholmsverken är designat för kreativa människor. Platsen är hem åt en rad av världens mest innovativa och kreativa företag inom dataspel, arkitektur, design och digital utveckling. Att spelföretagens intresseorganisation sitter just här är ingen slump.

 

Stockholmsverken har de senaste åren lockat en rad innovativa spelföretag, bland andra Fatshark  och Paradox Interactive.  Med cirka 1 500 spelutvecklare och några av världens största dataspelutsföretag på plats, har Stockholmsverken förvandlats till Europas spelutvecklar-tätaste plats!

 

Läs artikeln Södermalm optimala läget för spelutveckling med Start Stable

En plats för matupplevelser, möten och mysiga häng

Stockholmsverken är en levande plats med caféer, barer och ett helt nytt restaurangkvarter.

 

Avnjut en Bahn Mi på Bun Bun, en cheeseburgare på Phil’s Burger eller ta ett glas på Gemlas vinbar. Här kan du också titta in på frukost hos The Park Café som främst är ett stort coworking space. Företag, organisationer eller enskilda personer kan bli medlemmar och ingå i ett community som andas Stockholmsverken.

 

Kvarterets restauranger och barer med menyer och koncept som sticker ut sätter verkligen tonen för Stockholmsverken och fyller kvarteret med människor.

Bun Bun mat Stockholmsverken
Foodtruck utanför kontoret Stockholmsverken

Den nya kreativa mötesplatsen på Södermalm

Stockholmsverken ligger mitt på Södermalm, i hörnet Magnus Ladulåsgatan och Rosenlundsgatan i Södra Stationsområde med fastigheterna Trumman 2 och Vattenpasset 11. Här hittar du toppmoderna och renoverade lokaler med hög teknisk standard och industriell känsla. Genom att rusta upp kvarteret och ge plats åt unika restaurangkoncept och barer i gatuplanen har området börjats fyllas med människor och liv.

 

Med närhet till Södermalms kultur och myllrande gatuliv finns här en unik kreativ atmosfär där arvet från det klassiska industrisöder förenas med nya internationella influenser. Från morgon till kväll är Stockholmsverken den plats där människor möts, idéer föds och matupplevelser delas.

 

Omkring 3000 människor från många kreativa branscher arbetar i området och ingen annanstans i Europa finns så många spelutvecklare i ett och samma kvarter.

Konst med Pappas pärlor i Stockholmsverken

Stockholmsverken

Cykel

I båda fastigheterna finns cykelrum och möjlighet att ladda elcykel och pumpa däcken. I Vattenpasset finns gemensamt omklädningsrum och dusch

Parkering

Garage med platser som går att hyra även om du inte är hyresgäst. Garageplats hyrs via Parkman.nu

Vattenpasset

Tillgång till gemensamt omklädningsrum och dusch finns

Trumman

Möjlighet att nyttja innergård och bar vid evenemang finns

Nära till Södermalms shopping och service

Stockholmsverken ligger mitt på Söder och härifrån är det nära till allt som stadsdelen har att bjuda på. Skanstull finns också på bekvämt promenadavstånd och där hittar du bland annat Ringen och matkonceptet Teatern med flera av Sveriges främsta kockar. Dessutom har du bara fem minuters promenad till vårt andra kreativa Söderkvarter, Stockholm Design District. Vill du ha ännu mer av Söders puls ligger Medborgarplatsen och Mariatorget runt hörnet. På västra Södermalm har du mycket nära till flera gym och Eriksdalsbadet. Dessutom ligger Tanto och joggingstråken längs Årstavikens glittrande vatten på kort promenadavstånd – perfekt om du vill träna på lunchen.

Utmärkta kommunikationer

Stockholmsverkens läge på västra Södermalm är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Stockholmsverken ligger med närhet till flera T-banestationer på röda och gröna linjen såväl som pendeltågstationen Södra station varifrån det tar 3 minuter till T-centralen. Tunnelbanestation Mariatorget ligger inom 10 minuters gångavstånd. Tunnelbana Mariatorget och Medborgarplatsen i närområdet.

Är du intresserad av att hyra lokal i Stockholmsverken? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Uthyrare AMF Fastigheter

Catrin Callersjö, Uthyrare kontor

070-725 85 56

Anna Hammarbäck Lind AMF Fastigheter

Anna Hammarbäck Lind, Uthyrare retail och restaurang

070-615 40 77

Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm. Här blandas arkitekter, formgivare och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Lediga lokaler på Södermalm

Visar 12 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Stockholmsverken? Vi finns här för dig.

Lena Rune AMF Fastigheter

Lena Rune, Fastighetschef

072-456 33 27

Mats Molin teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Mats Molin, Teknisk Förvaltare

070-343 62 24

Natalie Schönning AMF Fastigheter

Natalie Schönning, Floor Manager

073-069 31 77

Ruslan Imidzhanov fastighetstekniker AMF Fastigheter

Ruslan Imidzhanov, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00