Södermalm optimala läget för spelutveckling

Spelutvecklingsbolaget Star Stable förbereder inför sin flytt till Södermalm senare i höst. Tillsammans med AMF Fastigheter har de hittat optimala lokaler i Fatburen på Södermalm.

Fatburen och Södermalm

Företaget började sin resa med runt tio medarbetare på ett litet kontor på Södermälarstrand. Allt eftersom verksamheten växte, växte de också ur kontoret de satt i. Sedan dess har de hunnit sitta på flera olika platser, bland annat på tre olika Epicenter-kontor på Malmskillnadsgatan och Jakobsbergsgatan. Nu, nästan tio år senare, flyttar de tillbaka till Södermalm.  

 

Äntligen Söder! Nu flyttar vi hem, var reaktionen från medarbetarna, säger Malin Gustavsson, Head of Brand. 

Läget viktigt för att behålla och rekrytera nya talanger

Idag har bolaget drygt 180 medarbetare och behöver runt hundra kontorsplatser. Det var många boxar som skulle checkas av för att hitta det optimala kontoret, när det återigen är dags att flytta till nya lokaler.  

 

Att geografin är viktig för att behålla och rekrytera nya talanger råder det ingen tvekan om. Bra kommunikationer och andra bekvämligheter, som till exempel cykelförvaring, duschrum och närliggande gym, var några av kraven.  

 

Det var ett måste för oss att det fanns bra kommunikationer till det nya kontoret eftersom majoriteten av våra medarbetare cyklar eller åker kommunalt till jobbet, säger Petra Skoglund, Chief People and Culture Officer på Star Stable.

 

Trots att pandemin öppnade upp för mer hybridarbete är det viktigt för bolaget att kunna erbjuda ett kontor som gör det enklare att behålla och rekrytera nya talanger.  

 

Läget spelar stor roll. Vi har som mål att skapa ett kontor där man vill vara. Vi hittade en fastighetsägare i AMF Fastigheter som var flexibla för att hjälpa oss skapa vårt drömkontor i en kreativ miljö för våra medarbetare, säger Malin Gustavsson.  

 

Tillsammans med AMF Fastigheter kommer företaget att skapa en interiör som utgår från konceptet “Nature takes over”, med inspiration från det egna spelet Starstable.  

 

– Fastigheten är en funkisbyggnad och vi tror det kan bli en härlig känsla att naturen kommer in i byggnaden. Men vi återvinner också saker i de gamla lokalerna och har fått hjälp av AMF Fastigheter med en hållbar lokalanpassning. Vi försöker tänka hållbart och det är något som är viktigt för oss och våra medarbetare, säger Malin Gustavsson.  

Malin Gustavsson Star Stable spelutveckling på Södermalm
Malin Gustavsson, Head of Brand på Star Stable. Foto: Star Stable

Vill ta med sig hunden

Innan beslutet om flytten togs fick medarbetarna delta i en undersökning där de fick möjligheten att säga sitt om val av kontor. Där framkom att 30 procent av medarbetarna ville kunna ta med sig sin hund till jobbet.  

 

På det nya kontoret anpassas lokalerna efter hundarna och det kommer att finnas särskilda hundrum med extra ventilation. De som vill kan ta med sig hunden på ett smidigt sätt som fungerar för alla som vistas på kontoret.  

 

– Det var viktigt att anpassa det på ett bra sätt då det kommer finnas alltifrån små spetsar till Grand danois som följer med sin husse eller matte till jobbet, berättar Petra Skoglund.  

 

Tack vare de grönområden och parker som finns i närheten av Fatburen är området perfekt för att rasta hunden under arbetsdagen.  

Petra Skoglund Star Stable
Petra Skoglund Chief People and Culture Officer på Star Stable. Foto: Star Stable
Fatburen fastighet kontor Södermalm
I vår fastighet Fatburen samlas många kreativa och innovativa bolag.

Söder – spelutvecklingens mecka

Den svenska spelbranschen fortsätter att expandera och området runt Södra station har blivit något av ett mecka för spelutvecklingsindustrin i Europa. Det faktum att många branschkollegor sitter i området är ytterligare en positiv aspekt av flytten från City till Söder.  

 

I det nya kontoret sitter Star Stable bara minuter från systerbolaget Paradox, vilket ökar möjligheterna för flera kreativa samarbeten företagen emellan.  

 

– Våra systerbolag sitter på gångavstånd så vi kommer att se ett ökat samarbete. Vi lånar också varandras konferensrum istället för att boka externa lokaler, vilket blir ett ekonomiskt och bra miljöombyte, berättar Petra Skoglund.   

 

Pulsen på Söder gör det enkelt att hitta på sociala aktiviteter med vänner, både på och utanför arbetstid.  

 

– Många av våra medarbetare har kompisar som jobbar i närheten, vilket öppnar upp för att luncha eller ta en afterwork, säger Malin Gustavsson.