Så skapar Star Stable det hållbara drömkontoret

Spelutvecklingsföretaget Star Stable har flyttat in i nya lokaler i Fatburen på Södermalm. Med återbruk och hållbar lokalanpassning högst upp på agendan har vi tillsammans kunnat skapa Star Stables drömkontor.

Ökat hybridarbete efter pandemin ledde till att spelutvecklingsföretaget Starstable letade efter mindre lokaler. De goda kommunikationsmöjligheterna och det faktum att många spelutvecklingsföretag sitter på Södermalm, gjorde Fatburen till det optimala läget för det nya kontoret.

 

– Efter pandemin behövde alla en nystart. Målet var att fler skulle komma in och samlas igen. Vi hoppades på att locka fler med ett härligt kontor. Vi har anpassat kontoret efter våra behov så att det känns mer “som oss”, säger Malin Gustavsson, Head of Brand på Starstable.

 

Under flytten har företaget haft ett tätt samarbete med oss och samarbetspartnern Cortina projektledning för att skapa drömkontoret och samtidigt göra smarta och hållbara val.

 

– Det har varit så lätt, vi har haft kontinuerlig kontakt och lyhördhet. AMF Fastigheter bryr sig otroligt mycket om hållbarhet och där har vi hittat en bra balans och ett samarbete, säger Petra Chief People and Culture Officer på Star Stable.

Hållbar och smart renovering

De nya lokalerna andas Star Stable och inredningen, som till stor del är återbrukad, är inspirerad av det egna spelet. Mycket färg, växter och organiska former är ledorden för inredningen.

 

– Vi tillbringar så mycket tid på kontoret, så varför inte göra det till något spännande? Säger Malin Gustavsson.

 

Mötesrum, kök och toaletter har uppdaterats istället för att rivas ut, vilket möjliggjort en mer klimatsmart renovering av lokalerna. Genom att byta färg på luckor, byta handtag och addera dekorativa detaljer känns allt nytt och fräscht, trots att sparat mycket av den befintliga inredningen.

 

– Vi ville inte byta ut saker som funkar. Varför slänga ut ett helt fungerande kök när vi kan använda det, säger Malin Gustavsson.

Malin Gustavsson Star Stable spelutveckling på Södermalm

Det finns så mycket man kan göra för att förbättra hållbarheten på kontoret och jag känner inte att vi har behövt tumma på visionen.

Malin Gustavsson
Head of Brand, Star Stable
Sta Stables kök i kontoret i Fatburen
Stort pentry samlar medarbetarna. Foto: Star Stable

Klimatsmarta val till kontoret

I de fall vi varit tvungna att disponera om lokalen har vi jobbat för att minska klimatavtrycket med mer hållbara material. Nya mötesrum har byggts med reglar i papp och isoleringen har gjorts med träfiber istället för glasfiber, vilket bidrar till lägre ett koldioxidavtryck.

 

– Det finns så mycket man kan göra för att förbättra hållbarheten på kontoret och jag känner inte att vi har behövt tumma på visionen, säger Malin Gustavsson.

 

Genom att göra klimatsmarta och genomtänkta val har vi tillsammans visat att det är möjligt att skapa en hållbar och inspirerande miljö som speglar företagets värderingar och stärker företagskulturen, vilket också blivit tydligt i och med medarbetarnas positiva respons.

 

– Det här är vårt mest hållbara kontor hittills, och vi har verkligen fått jättebra feedback från våra medarbetare, säger Malin Gustavsson.

Star Stables kontor i Fatburen
Mycket inredning från gamla kontoret tas med. Foto: Star Stable
Star Stable kontor i Fatburen
I entrén möts besökare och medarbetare av naturtemat från spelets värld. Foto: Star Stable
Hyresgäster från Right Sand Brands i Stockholmsverken

Att anpassa och bygga om lokaler och kontor kan bli en tung börda för klimatet. Men genom genomtänkta val vid lokalanpassningar och byggprojekt med till exempel hållbara material kan vi minska klimatavtrycket och bygga hållbara kontor.