På första parkett i Femte Hötorgshuset

Femte Hötorgshuset är ett av Sergels torgs ikoniska hus i centrala Stockholm. Med fönster från golv till tak, utsikt över Stockholms taklandskap och Sergels torgs myller är Femte Hötorgshuset en unik fastighet - och upplevelse. Här sitter ni i ett av Stockholms mest eftertraktade och centrala kontorslägen.

En del av Sveriges mest intressanta moderna arkitektur

Hötorgscity med de fem Hötorgsskraporna markerar Stockholm City och tillhör Sveriges mest intressanta moderna arkitektur. Det Femte Hötorgshuset spelar en framträdande roll med sin placering intill Sergels torg som är en av huvudstadens mest besökta platser. Området är portalen in till Stockholm och leder alla som bor, arbetar och besöker innerstaden vidare till kultur, handel, möten och upplevelser.

 

De fem Hötorgshusen ritades av fem olika arkitekter och tillhör idag några av de mest betydelsefulla modernistiska byggnadsverken i Sverige. Sven Backström och Leif Reinius ritade den femte Hötorgsskrapan, som byggdes 1961 – 1965. Det femte Hötorgshuset skiljer sig från de övriga genom att våningsplanen har fönster från golv till tak.

Space i Femte Hötorgshuset
Mötesrum med utsikt i Femte Hötorgshuset
Space Arena Femte Hötorgshuset

Häftiga eventytor

I huset finns möjlighet att hyra konferens- och eventlokal samt Space Arena med Europas största permanenta LED-skärm. Arenan är skapad för hybridevent inom gaming och musik och är perfekt att hyra för event, seminarier och konferenser.

 

I Femte Hötorgshuset finns inte bara arbetsplatser, här finns mötesplatser och stor kreativitet och det interaktiva museet Avicci Experience, som är ett upplevelsemuseum tillägnat Tim `Avicii` Berling.

Shopping och restauranger vid Femte Hötorgshuset

Med kontor i Femte Hötorgshuset har du nära till precis allt – butiker, restauranger, kommunikationer och kultur. I huset finns flera barer, caféer och restauranger som Klang och The Italian Cousins.

 

Vill du gå ut och äta ligger Stockholm citys utbud från världens alla hörn bokstavligen precis utanför dörren. Dessutom har du promenadavstånd till innerstadens alla butiker. Vårt kvarter Urban Escape på Brunkebergstorg ligger någon minut bort och där hittar du shopping, hotell och ett fantastiskt taklandskap med restauranger och barer.

Café i Femte Hötorgshuset
Utsikt från lokal i Femte Hötorgshuset
Femte Hötorgshuset i Stockholm city

Hållbarhet i Femte Hötorgshuset

Vi arbetar mycket med hållbara lösningar för att minska vårt klimatavtryck och som hyresgäst blir ni en del av arbetet. I Femte Hötorgshuset har vi trägolv som är ett hållbart och slitstarkt material. Vi återbrukar glaspartier och dörrar och tänker cirkulärt. När toaletterna byggs i fastigheten halvkaklar vi väggarna i en neutral färg som gör det möjligt för hyresgästen att sätta sin personliga prägel med väggfärg utan att behöva kakla om hela väggarna och på så sätt minska klimatavtrycket.

 

Som hyresgäst har du möjlighet att bidra med ett lågt klimatavtryck när du flyttar in i Femte Hötorgshuset. För att ge så bra förutsättningar som möjligt hjälper vi till med hållbara lokalanpassningar, gör klimatkalkyler och alla våra hyresgäster har tillgång till vår egen Klimatportal.

Perfekta kommunikationer

Femte Hötorgshusets läge mitt i hjärtat av Stockholm City är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Huset ligger på någon minuts gångväg till T-centralen där du når alla tunnelbanelinjer och pendeltåg. På några minuters promenad nås Centralstationen med fjärrtåg, bussar, flygbussar och Arlanda Express. På andra sidan Birger Jarlsgatan ligger Stureplan och Östermalmstorgs tunnelbanestation och från Norrmalmstorg går både spårvagn och flera busslinjer. I huset finns även ett cykelrum där medarbetare tryggt kan förvara cykeln och varje vår erbjuder vi kostnadsfri cykelservice till alla våra hyresgäster.

Är du intresserad av att hyra lokal i Femte Hötorgshuset? Kontakta oss så berättar vi mer.

Uthyrare Kontor AMF Fastigheter

Mikael Wallgren

Uthyrare Kontor

070-812 12 13 Kontakta uthyrare
Uthyrare Yasemin Fallai AMF Fastigheter

Yasemin Fallai

Uthyrare retail

070-388 39 99 Kontakta uthyrare

Lediga lokaler i Stockholm City

Visar 13 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Femte Hötorgshuset? Vi finns här för dig.

Sham Mati Fastighetschef AMF Fastigheter

Sham Mati, Fastighetschef

073-412 76 59

Niklas Mattsson AMF Fastigheter

Niklas Mattsson, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00

Thomas Finne Teknisk Förvaltare AMF Fastigheter

Thomas Finne, Teknisk Förvaltare

08-600 69 25

Anna Alvåg Floor Manager AMF Fastigheter

Anna Alvåg, Floor Manager

08-600 68 15