Miljösmarta kontor mitt på Södermalm

Pelarbacken har ett fantastiskt centralt läge på Södermalm i korsningen Kapellgränd/Östgötagatan, mitt emellan Götgatsbacken och Mosebackeområdet. Här kan du hyra miljösmarta och nyrenoverade kontor och lokaler med hög teknisk standard på en lugn gata i närheten av Medborgarplatsens puls.

Upptäck en unik lokal som tar all uppmärksamhet!

Den här lokalen på Östgötagatan 12 öppnar upp en unik möjlighet för fler företag att sitta centralt på Södermalm. Lokalen är inget för den blygsamma eller som vill ha ett traditionellt kontor. Här finns alla möjligheter till kreativitet, innovation och hög synlighet i fastigheten med ytor som kan användas till showroom, mötesplatser eller varför inte en boulebana för medarbetarna! Den här lokalen växer fram och måste upplevas.

 

Yta: 686 kvm med egen terrass inomhus
Våning: Plan 3, mitt i ljusgården
Arbetsplatser: Cirka 66 arbetsplatser

Shopping i Ringen på Södermalm
Med några minuters promenad till Skanstull hittar du vår galleria Ringen med matkonceptet Teatern.

Pelarbacken har oslagbart läge för service, nöje och mat

Södermalm finns ett rikt utbud av nöje och service och en restaurangtäthet som överträffar Stockholms övriga innerstad. I fastigheten ligger populära taquerian La Neta med autentisk mexikansk mat och Östgötagatan bjuder på flertalet restauranger som bland andra Brisket & Friends.

 

På bara en minut tar du dig ner till sköna sprudlande Medborgarplatsen. Där hittar du all tänkbar service, shopping, restauranger, barer och Söderhallarna. Under utomhussäsongen är utbudet av uteserveringar oslagbart och under våra kallare månader finns många mysiga caféer att kura i, eller ta ett avslappnat möte i.

 

Varför inte ta en lunch eller afterwork uppe på Mosebacke med milsvid utsikt över Stockholm och glittrande Stockholms ström. Ta en spelkväll med biljard eller shuffleboard, gå på loppisrunda eller besök Bondens marknad och de många gallerier och ateljéer som området bjuder på. Allt på bara nåra meters avstånd från kontoret.

 

 

Konferensmöjligheter och fler arbetsplatser med coworking i Pelarbacken

Ibland behöver kontoret växa tillfälligt eller så behövs fler arbetsplatser under en kort period och då är coworking ett utmärkt alternativ. I fastigheten finns Embassy House som erbjuder fina ytor och lokaler för att hyra extra mötesrum, konferensmöjligheter och coworking med service. Den här möjligheten ger en extra flexibilitet i fastigheten.

 

 

Yteffektiva kontor och härlig utsikt

I Pelarbacken är lokalerna mycket yteffektiva där det med lätthet går att få in många arbetsplatser eller rum för olika funktioner som loungeytor eller olika typer av mötesrum. De här flexibla lokalerna är lätta att anpassa efter hyresgäster och på AMF Fastigheter hjälper vi till med planering av planlösning som inte bara passar hyresgästens behov utan som också är hållbar och minskar klimatavtrycket. Läs mer om hållbar lokalanpassningar här.

 

Fastigheten ligger på en höjd ovanför Medborgarplatsen, uppför Östgötagatan mot Mosebacke, så du behöver inte sitta högst upp i huset för att nå en fantastisk utsikt över Söder och takåsarna. Huset erbjuder generöst med fönster runt hela huset och de flesta lokalerna har även fönster in mot ljusgården som är hjärtat av huset.

 

Här finns en blandning av företag inom olika branscher, kreativa verksamheter och up coming.

Miljöklass miljöbyggnad iDrift Silver
Medborgarplatsen på Södermalm

Är du intresserad av att hyra kontor i Pelarbacken? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

Jakob Svensson, Uthyrare kontor

073-073 93 64

Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor Medborgarplatsen Södermalm när AMF Fastigheters lediga kontor

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm. Här blandas arkitekter, formgivare och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Pelarbacken

Cykelrum

Möjlighet att ladda elcykel, pumpa däcken och skåp för överdragskläder och gemensamma omklädnings-/och duschmöjligheter. Varje vår erbjuder vi alla våra hyresgäster i Pelarbacken gratis cykelservice

Parkering

Parkeringsplatser i garage och laddplatser för elbil samt rum för mopeder och parkeringsutrymme för lådcyklar

Ljusgården

Möjlighet att nyttja ljusgården för större evenemang 

Restaurang

Pelarbackens restaurang La Neta​ serverar lunch, middag och catering ​

Mycket bra kommunikationer

Pelarbacken har utmärkta kommunikationer. Det centrala läget mitt på Söder är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. Medborgarplatsens tunnelbana når du på två minuters promenad och till tunnelbanan Slussen går du på fem minuter. Tunnelbanan tar dig snabbt till T-centralen och om du åker pendeltåg går du till Södra Station tio minuter.

Nära gym, naturområden och rekreation

I fastigheten finns ett gym och på centrala Södermalm har du direkt närhet till flera gym och badhusen Forsgrénska badet och Eriksdalsbadet. Pelarbackens kontor ligger dessutom på promenadavstånd till Söders vackra grönområden och Årstavikens glittrande vatten.

Lediga lokaler på Södermalm

Visar 12 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Pelarbacken? Vi finns här för dig.

Robin Book Taube AMF Fastigheter

Robin Book Taube, Fastighetschef

08-600 69 96

Mats Molin teknisk förvaltare AMF Fastigheter

Mats Molin, Teknisk Förvaltare

08-600 69 04

Natalie Schönning AMF Fastigheter

Natalie Schönning, Floor Manager

073-069 31 77

Leif Norin fastighetstekniker AMF Fastigheter

Leif Norin, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00