Toppmoderna kontor i Stockholm Design District

Kvarteret Tobaksmonopolet är beläget i hjärtat av Södermalm och fullt av spännande arkitekturhistoria. Här hittar du nyrenoverade och miljöklassade kontor och lokaler med hög teknisk standard, perfekta för såväl kontor som showroom.

Arbete i Tobaksmonopolet
Trapphus i Tobaksmonopolet

Innovation och design i Tobaksmonopolet

I den här fastigheten vibrerar det av kreativitet, nytänkande, kommunikation och framförallt – design. Om våra fastigheter Fatburen och Stockholmsverken präglas av spelutveckling och gaming så är Tobaksmonopolet hemmet för designers, möbeltillverkare och inredning.

 

Det är en härlig stämning i fastigheten och det finns både kontor och lokaler för showroom. Du behöver självklart inte jobba med design för att trivas i huset, här finns företag som verkar inom olika branscher samtidigt som huset andas inspiration och kreativitet.

Många restauranger, caféer och butiker i området

I det här kvarteret behöver du aldrig leta länge efter ett lunchställe, restaurang, café, bar eller butik. I själva huset finns en trevlig restaurang, Prepp, som serverar frukost, lunch och fika samt erbjuder catering vilket är ett mycket populärt alternativ bland våra hyresgäster. Några minuters promenad bort till vårt andra kreativa kvarter – Stockholmsverken, hittar du restauranger och barer som Bun Bun, Savoj, Phil´s Burger och Gemla vinbar som också är en möbelstudio.

 

Några tvärgator från huset hittar du Mariatorgets omättliga utbud av häftiga barer, populära restauranger, teater, hotell och butiker. Dessutom finns bagerier, florister och gym inom ett par minuters gångavstånd. Ta med kollegorna för en upplevelse på Folkoperan eller ta en afterwork och middag på några av Söders härliga restauranger, och varför inte runda av kvällen i en trendig cocktailbar. Några meter från huset hittar du även populära delikatessbutiken Supermercado som sätter glans på fredagens inköpslista.

Foodtruck utanför kontoret Stockholmsverken
Tobaksmonopolet fastighet på Södermalm

Lokaler med industriell och stilfull karaktär

Tobaksmonopolet är en gammal industrilokal och det industriella utseendet ger stilfull karaktär till fastigheten. Mindre fönster i olika nivåer släpper in fint ljus, både i skrivbordsnivå och vid taket. Ljusinsläppet ger lokalen en speciell karaktär som du inte hittar överallt. Lokalerna har även högt i tak vilket ger känsla av rymd, och vissa lokaler har väldigt stora fönster som ger mycket ljusinsläpp.

 

 

Ljusgård i Tobaksmonopolet

Gemensam ljusgård bjuder in till möten

Mitt i fastigheten finns en gemensam ljusgård som har olika typer av loungeplatser och arbetsplatser där hyresgästerna i huset kommer för att jobba, fika eller ha informella möten i. Det är en härlig stämning i ljusgården och lugn musik strömmar ut på morgonen och fredag eftermiddag höjer vi stämningen med peppig afterworkmusik. Ljusgården går även att låna för event och varje år hålls Stockholm Furniture Fairs efterfest i ljusgården.

Green Building klassad byggnad

Tobaksmonopolet nyrenoverades 2015 och är en Green Building klassad byggnad. Här hittar du nyrenoverade och miljöklassade kontor och lokaler med hög teknisk standard, perfekta för såväl kontor som showroom. Hela fastigheten har många miljösmarta energilösningar som minskar husets energianvändning med över 50 procent. På hustaket har vi även solceller som ger energi till fastigheten och bikupor.

Tobaksmonopolet

Cykelrum

Möjlighet att ladda elcykel, pumpa däcken och skåp för överdragskläder finns. Varje vår erbjuder vi alla våra hyresgäster i Tobaksmonopolet gratis cykelservice

Parkeringsplatser

Garage och laddplatser för elbil

Ljusgård

Möjlighet att nyttja ljusgården för större evenemang 

Mat och dryck

Restaurang Prepp​ serverar frukost, lunch, fika och catering ​

Utmärkta kommunikationer

Tobaksmonopolets läge på västra Södermalm är perfekt för pendlande medarbetare och besökare. I området finns goda kommunikationer med pendeltågstationen Södra Station strax utanför huset där Citybanan tar dig till T-centralen på endast 3 minuter och Odenplan på 8 minuter. Tunnelbanestation Mariatorget på röda linjen ligger inom några minuters gångavstånd, Slussen och Medborgarplatsen på gröna linjen en kort promenad bort i närområdet.

Nära till gym, Eriksdalsbadet och Årstaviken

På västra Södermalm har du mycket nära till flera gym och Eriksdalsbadet. Dessutom ligger Tanto och joggingstråken längs Årstavikens glittrande vatten på kort promenadavstånd – perfekt om du vill träna på lunchen.

Är du intresserad av att hyra kontor i Tobaksmonopolet? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Jakob Svensson, Uthyrare kontor Södermalm

Jakob Svensson, Uthyrare kontor

073-073 93 64

Medborgarplatsen Södermalm

Söder är den givna platsen för det kreativa kontoret. Här finns en unik atmosfär och känsla som du bara hittar just på Södermalm. Här blandas arkitekter, formgivare och spelinnovatörer från Stockholms kreativa branscher med Söders trendiga utbud av nöje och mat.

Lediga lokaler på Södermalm

Visar 11 lediga lokaler

Är du hyresgäst i Tobaksmonopolet? Vi finns här för dig.

Robin Book Taube AMF Fastigheter

Robin Book Taube, Fastighetschef

08-600 69 96

Lennart Söderström AMF Fastigheter

Lennart Söderström, Teknisk Förvaltare

08-600 68 79

Natalie Schönning AMF Fastigheter

Natalie Schönning, Floor Manager

073-069 31 77

Bo Zetterman fastighetstekniker AMF Fastigheter

Bo Zetterman, Fastighetstekniker

Nås via växeln: 08-600 68 00